Mons Kallentoft

Mons Kallentoft är född 1968. Efter uppväxten i Ljungsbro utanför Linköping bodde han flera år i Stockholm. Idag är han och hans familj bosatt på Mallorca.

Mons debuterade år 2000 med thrillern Pesetas. Sitt stora genombrott fick han 2007 med den så kallade årstidsserien om kriminalinspektör Malin Fors: Midvinterblod, Sommardöden, Höstoffer, Vårlik och Den femte årstiden. I den andra serien om Malin Fors inspirerades Kallentoft av de fyra elementen, och Vattenänglar, Vindsjälar, Jordstorm och Eldjägarna fick alla ett mycket fint mottagande. Med Djävulsdoften, som följdes av Bödelskyssen, inledde Kallentoft en ny serie om Malin Fors, inspirerad av de fem sinnena. Hösten 2018 kom den tredje fristående delen i den aktuella serien, Himmelskriket, som alltså är den tolfte boken totalt om Malin Fors.

2014 inledde han ett samarbete med Markus Lutteman och gav ut första delen i Herkulesserien, Zack. Fram till 2017 har de två skrivit ytterligare tre delar i denna serie. Den femte delen, Falco, kom ut 2018 och den skrev han tillsammans med Anna Karolina. Samarbetet fortsätter med sjätte delen, Albino, som kommer ut 16 oktober i år.

Se mig falla är något helt nytt. Så här säger han själv: ” När jag för fem år sedan flyttade till ön möttes jag av sol och stränder så klart, men också av en okänd, nattsvart baksida av droger, våld, prostitution och hämningslös korruption. Inom politiken, polisen och i princip samhällets alla institutioner. Jag har alltid haft en svår dragning till människans och världens mörker och kände direkt att här fanns en unik, spännande historia att berätta, och att det var jag som nog kunde göra det.”

Vad jag vet är det inte tänkt att bli en serie med samma huvudpersoner men jag har sett antydningar om att han tänker sig att återkomma med fler böcker från samma scen: Palma.

Anders Kapp, 2019-05-02

Länkar för mer information

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *