Lars Wilderäng

Survivalism är en rörelse av individer och grupper som kallas survivalister, preppare eller preppers och Lars Wilderäng har någonstans kallats för Sveriges prepperkung. Det handlar alltså om hur man kan klara sig när samhället faller samman, till exempel i krig. Man kan också kalla honom för en dystopiker för på något sätt går världen ofta under på ett eller annat vis i hans böcker.

Lars Wilderäng (ursprungligen Lars Johan Olofsson) är född 19 juni 1970 i Trollhättan. Han har tidigare arbetat som IT-konsult och har sysslat med olika typer av privata placeringar sedan tidigt 90-tal. Vid sidan av sitt författarskap driver han bloggen Cornucopia?, om finans, ekonomi och miljö. Han föreläser en hel del inom ämnen som behandlas i bloggen, t ex energifrågor, tillväxt, säkerhetspolitik, investeringar, samhällsskydd och beredskap men även om bloggande och författande. Hans stora intresse för politik och samhällsfrågor lyser igenom i hans böcker. Vid sidan av arbetet som författare, bloggare och föreläsare driver Lars ett litet småbruk, främst för självhushållning (prepping). Han har också medverkat i den tillväxtkritiska antologin Att svära i kyrkan: tjugofyra röster om evig tillväxt på en ändlig planet, som gavs ut på Pärspektiv Förlag våren 2013. Under 2016 var han Slöseriombudsman på uppdrag av Skattebetalarnas Förening. Han är sambo med professionella äventyraren Lena Padukova.

Hittills har han skrivit tre ”kortserier”:

Midvintermörker och Midsommargryning, 2011-2013.

Stjärnklart, Stjärnfall och Stjärndamm, 2014-2016.

Höstsol och Höstregn, 2017-2018.

Debuten, technothrillern Midvintermörker, gav han ut på eget förlag våren 2011, men den var så framgångsrik att en bearbetad version gavs ut på Massolit förlag redan hösten samma år. 2013 kom den andra delen, Midsommargryning. Handlingen kretsar runt ett ryskt militärt angrepp på Sverige och hur det påverkar livet för ett antal människor. I den andra delen får vi se vad som hänt tio år senare. Böckerna är också ett politiskt angrepp på den nedrustning som skett av det svenska försvaret.

Den dystopiska science-fictionserien Stjärnklart, Stjärnfall och Stjärndamm, handlar om ett samhälle där all den moderna teknik som vi blivit så beroende av; elförsörjning, varudistribution, medier, slås ut och vad som då händer med människorna i detta samhälle.

Höstsol och Höstregn är en säkerhetspolitisk thrillerserie i två delar som utspelar sig i en framtid som ligger nära vår egen tid, och som utgår från dagens säkerhetspolitiska läge. Även här en rysk militär attack på Sverige.

Anders Kapp, 2018-08-28

Länkar för mer information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...