Hanna Lindberg

Hanna Lindberg debuterade som författare 2014 med thrillern STHLM Confidential. Debuten var mycket framgångsrik och boken har hittills sålts till ett tiotal länder. Förra hösten kom uppföljaren, STHLM Grotesque, som även den skördat framgångar, och hon skriver nu på den tredje delen.

Hon är född 1981, är förutom författare frilansjournalist och bosatt i Stockholm med sin man, Aftonbladetreportern Staffan Lindberg, och tre barn. Mat är ett stort intresse. Hon har bl a tidigare arbetat på Tidningen Allt om mat och även som digital redaktör på Bonnier Tidskrifter har hon under många år bevakat krogvärlden. I bakgrunden finns också en tid som nyhetsreporter på Aftonbladet.

Bakom sig har hon också universitetsexamina inom tre områden: Sociologi, Media och Ledarskap. Ridning, snowboard och skidåkning är de största fritidsintressena utomhus och inomhus är det bland annat schack och där hon redan som 12-åring deltog i SM.

Miljön för böckerna finns i Stockholms medie- och krogvärld, hemmaplan för Hanna Lindberg. För att skapa böckernas huvudperson, den egensinniga journalisten Solveig Berg, förefaller hon också ha hämtat en hel del från sig själv; Solveig bor till och med i samma område som Hanna växte upp i.

Den första boken gavs ut på ett litet förlag med små resurser vilket innebar att hon fick ta mycket av jobbet med marknadsföring och distribution själv. Det gjorde hon också mycket framgångsrikt; bland annat lär hon förbluffat många med en fantastisk försäljning på Bokmässan i Göteborg när debuten lanserades där. Efter det har hon fått en professionell agent som spridit boken till tiotalet länder och innan det var dags för andra boken hade hon också värvats över till stora förlaget Norstedts.

Anders Kapp, 2018-09-03

Länkar för mer information

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...